New Greenhouse – Bra att veta om detta gröna boende

Att hyra ett av våra rum kostar beroende på storlek och läge. I hyran ingår el, värme, vatten och Wi-Fi. Samt följande inredning: Säng (inkl. bäddmadrass), skrivbord med stol, bordslampa, golvlampa, fåtölj, sängbord, bokhylla, garderob och mörkläggningsgardiner.  

10 viktiga fakta

 • Privata rum – integritet i ditt rum garanteras samt ständiga möjligheter till social interaktion
 • Wi-Fi i hela huset
 • Högsta brandsäkerhet
 • Fokus på källsortering
 • Solceller
 • Värmesystem som återvinner värmen i ventilationen
 • Miljönligt ködär apparater har låg energiförbrukning
 • Gym och bastu för gratis användning
 • Tvättstuga
 • Bara 20 minuter från Lunds centrum med cykel
 • Den mest spektakulära utsikten över Skånes landskap

Annat bra att veta

New Greenhouse är ett grönt boende, och för att leva upp till detta måste både hyresvärdarna och hyresgästerna vara försiktiga med sin energiförbrukning. Energiförbrukningen mäts separat för varje enskilt rum 

Driftskostnaderna för boendet ingår i hyran, inklusive bränsle / värme, vatten, varmvatten, el, trappstädning och sophämtning förutsatt att hyresgästen följer tillämpliga hyresregler. Hyresvärden förbehåller sig rätten att ta ut de extra kostnader som hyresgästen inte följer gällande husregler, eftersom hyran beräknas utifrån att de verkligen uppfylls. 

Högsta brandsäkerhet
I renoveringen av New Greenhouse sätter vi brandsäkerhet av högsta prioritet. Brandbeständiga material används överallt. Det finns individuella brandindikatorer för varje studentrum och brand- och rökdetektorer i alla utrymmen inklusive badrum. 

Wifi

Det finns gratis wifi tillgängligt i hela byggnaden.

Perfekt för dig som student!

Internationella eller kortvariga studenter

Att flytta in och ut på Greenhouse kan anpassas till ditt schema. Om du vill stanna en termin eller bara några månader välkomnar Greenhouse dig ändå!

 

Rumstyper

Vi har olika typer av rum på Greenhouse, från små till stora; som då skiljer sig därefter i pris. Alla rum är möblerade.

 

Kompakt boende

På Greenhouse har du ditt eget rum. Det finns en toalett och en dusch per tre rum. Det finns flera kök på varje våning och delat vardagsrum. Detta är ett kompakt boende när det är som bäst; effektiva bostadsutrymmen, möjligheter till social interaktion och en grön samhällskänsla!  

Grönt koncept

Solceller
Under sommaren 2022 har taket på fastigheten renoverats och fyllts med solceller, för att satsa på förnybar energi!

Cykelvänligt
Det finns en stark cykelkultur i Lund och på Greenhouse, vi främjar cykling för våra studenter. Om du inte är en cyklist finns det busstationer på bekvämt gångavstånd. 

Uppvärmning
Nytt miljövänligt värmesystem installeras 2023! Huset värme återvinns i ventilationssystemet. Detta ger tillbaka cirka 4 grader av temperatur som annars skulle gå förlorade – istället skickas den tillbaka till byggnaden. 

Miljövänliga köksredskap
Köksapparater är alla miljövänliga och har låg energiförbrukning (A ++ och bättre). Kranar och toaletter är utformade för effektiv vattenanvändning. 

LED-ljus
New Greenhouse lyser upp med LED-ljus, det mest miljövänliga ljuset med lång livslängd och hög energieffektivitet. Vissa lampor styrs också av rörelsedetektorer och tidsstyrning för att spara ännu mer energi. 

Återvinning
Återvinnings- och sorteringshuset gödet enkelt att återvinna, med separata sopkärl för olika typer av avfall med tydliga anvisningar. 

Delade utrymmen och gemenskapskänsla 

Lägger vi grönskan åt sidan tillhandahåller New Greenhouse social interaktion och gemenskap i byggnaden genom att bjuda in till gemensamma platser. Det finns ett litet gym med bastu för gratis användning. Du har tvättstationer på första våningen som bokas på tavlan vid huvudentrén. 

Det finns kök och vardagsrum – några stora och ljusa, andra mindre och mer hemtrevliga – delas av studenterna.  

Här kan du laga mat äta, koppla av med vänner och njuta av den spektakulära utsikten över det skånska landskapet, där du ser hela vägen till Öresundsbron. 

New Greenhouse

newgreenhouse@outlook.com
0701-97 52 30
Stora Råby Byaväg 88
224 80 Lund, Sverige